|
Mal Alırken Hassasiyet Göstermek |
|
12-082009, 07:18 PM
|
|||
|
|||
|
Mal Alırken Hassasiyet Göstermek
Aziz talib-i ilim,
aleyküm selam ve rahmetullah Eşinize araba almak istemenizde "fakr" açısından da bir beis yok. Yeter ki şükrünü eda edin ve MALA AİT DEĞİL MALA SAHİP OLUN. Ve elbet servetin mülkiyet değil emanet olduğunu da akıldan çıkarmayın. Hassasiyetinizden dolayı sizi candan tebrik ederim. Ekonomi günümüzde bir savaş enstrümanıdır. Bunu fark eden akıllı müslümanlar sizin gibi davranır. Şikayetinizde yerden göğe haklısınız. Bizler de bazen sizin gibi kıvranıyoruz. Bu konuda Müslüman sanayici ve sermayedarlara iş düşmektedir. Gördüğünüz gibi bu iş tüketici kesimin hassasiyeti ile bitmemekte, üretici müslümanların da bu hassasiyetleri karşılayacak kapasiteye sahip olmaları gerekmektedir. Sözkonusu vasıta firmasının kendi beyanı esas alınır. Başkalarının spekülasyondan öte geçmeyen sözleri değil. Ama firmaya ulaşıp haçın anlamını sormanız da güzel olmuş. Bir ileri adım daha atarak firmaya amblemini değiştirmeyi neden teklif etmediniz? Açık ve net olarak kendi hassasiyetinizi dile getirip, kendi ürünlerini tercih etmenizin gerekcçesini, sizin gibi bir çok hassas Müslüman olduğunu açıklayabilir ve talepte bulunabilirdiniz. Eğer sonuç verirse bu sadece sizin değil hepimizin başarısı olurdu... Deneyiniz... Bizzat ekonomisini bize karşı savaş aracı olarak kullanan bir marka almaktansa, logosu sorunlu bir marka almanızı ehven-i şerrayn olarak görürüm ve tavsiye ederim. Vesselam. Selamun aleyküm ve rahmetullah saygıdeğer hocam. Hocam ben 29 yaşında Kayseri - Develi'li ama Ankara'da ikamet eden eczacı bir kardeşinizim. Hocam kafamı fazlası ile meşgul eden bir mesele hakkında görüşünüzü soracağım ve karar verdim sizin yönlendirmenizle haraket edeceğim inşaallah. Ben kendi çapında duyarlı olmaya çalışan bir müslüman kardeşinizim, Şöyle ki; evime Coca- Cola ve benzeri boykotlu ürünleri yıllardır almam, deterjan alırken marka seçerim, Alış veriş yaparken dikkatli davranmaya çalışırım giyimden yemeye ve içmeye kendi sınırlarım vardır.Hatta araç alırken bile Irak olaylarından sonra Amerikan ve İngiliz malı almadım ve almamaya elimden geldiği kadar dikkat ederim. ama tabiki eczacı olduğum için mesleğimde ilaç konusunda bu seçiciliği sergileyemiyorum. Gelelim soruma ; Ben eşime araba almak istiyorum bunun için gerekli araştırma ve soruşturma yaptım. Bütçeme uyan ve yeterli miktarda güvenli ve kaliteli bir araç almaya niyetlendim, fakat araç üzerindeki amblemde bir haç işareti ve bir insanı yutan bir yılan var. Bu amblemin manası olarak internette bazı açıklamalarda ve maillerde bu amblemin müslüman veya arap olan bir coçuğu yutan bir yılanın Haçlı seferlerini anlattığı açıklanıyor. Bunun üzerine bunu araştırdım Şirketin genel merkezini aradım ve bununla ilgili açıklama istedim, bana telefonda izah ettikleri durum bu haç işaretinin arabanın üretildiği Milano şehrinin resmi ambleminden alındığı diğer kısmının ise İtalyanın ünlü bir ailesi olan Visconti ailesinin ambleminden alındığı burada anlatılanın da bir piknikte çocuk larının yılan tarafından sokularak öldürüldüğünün temsili olduğu anlatıldı ve bunların spekülasyon olduğu söylendi resmi internet sitelerinde bu açıklamaların yer aldığı açıklandı . Sonrada başka bir araç almaya baktım o aracın isminin de İsveç in savaş Tanrısı !! olduğunu öğrendim ve bu araç şu anda benim kullandığım araç, Amerikan ve ingiliz mallarını protesto ediyorum zaten, Bakıyorum araba firmalarının içinde alternatif olup bize hitap eden müslümanların ürettiği bir araç yok, bu gibi durumlarda şuurlu olmaya çalışan bir müslümana yakışacak hareket nedir? yoksa ben bu konuları vesvesemi ediyorum ? Sizin tabiriniz olan ve benim çok hoşuma giden FAKR tabirini ben kendimde yaşıyamıyormuyum, İmkanım var ama almasam gerçek bir FAKR olmuş olurmuyum? Buna kısas yapabileceğimiz bir hadise Rasulullah döneminde cereyan etmiş midir? Böyle bir sorunun sağlıklı cevabını sizin gibi çağı yakından takip eden ve Rasulullah ile çağdaş olabilme zihniyetinde bir hocamadan almak istedim. RABBİM SİZ VE SİZİN GİBİLERDEN VE BİZLERDEN RAZI OLSUN...
|
|||

İletişim
Üye Listesi
Takvim
Ara