|
İslamoğlu`ndan Cübbeli Hoca`ya cevap - Haber 7 |
|
20-042009, 06:28 AM
(Bu Mesaj 20-042009 06:34 AM değiştirilmiştir. Değiştiren : Mustafa Enes.)
|
|||
|
|||
|
İslamoğlu`ndan Cübbeli Hoca`ya cevap - Haber 7
İslamoğlu`ndan Cübbeli Hoca`ya cevap
Mustafa İslamoğlu kendisi için `sohbetlerinde bulunmayın sakıncalı` fetvasını veren Cübbeli Ahmet Hoca`ya verdiği cevapları Haber7`ye yolladı... Ersin Çelik`in haberi - HABER 7 Cübbeli Ahmet Hoca`nın kendi cemaatine `kesinlikle dinlemeyin, kitaplarını okumayın` fetvasını verdiği Mustafa İslamoğlu, hakkındaki iddialara kendi internet üzerinden verdiği cevapları Haber7.com`a gönderdi. Tarafsız habercilik adına Mustafa İslamoğlu`nun cevabını yayınlıyoruz... İslamoğlu, Cübbeli Ahmet Hoca için, `İyi insanların bazen dilleri kendilerine ihanet ederler.` diyor. Kurduğu internet televizyonunda Mustafa İslamoğlu için `dinlenemez` Nihat Hatipoğlu ve Ömer Döngeloğlu içinse `dinlenebilir` yorumunu yapan Cübbeli Ahmet Hoca`ya, `Ehlisünnet ve cemaatin dışında görüşler serdetmektedir. Kesinlikle dinlemeyin` dediği Mustafa İslamoğlu`ndan cevap geldi. Haber7.com`da dün yayınlanan, `Cübbeli Hoca`dan akredite hoca listesi` başlıklı haberimizden sonra Mustafa İslamoğlu, Cübbeli Ahmet Hoca`nın iddialarına internet üzerinden verdiği cevapları gönderdi. Mezhepçiliğe, hizipçiliğe karşı olduğu için yıllardan beri hakkında kampanyalara düzenlendiğini, iftiralar atıldığını söyleyen İslamoğlu`nun sözleri şöyle: `Benden Müslümanların birliğini bölen, parçalayan, ayrıcı bir tavır ve saldırı görmeyeceksiniz. Karnımdaki bıçağın sapında kardeşimin elini görsem yine de dönüp, ona onun imanına laf etmeyeceğim. Biz bu yakışır. Biz bize yakışını yapalım. Herkes de kendine yakışanı yapsın. Unutmayalım ki dostu sevindirenler Allah`ı da sevindirirler. Düşmanı sevindirenlerse Allah`ı üzerler. Rabbimiz üzenlerin başına geçmişte ne geldiyse gelecekte de o gelir. Allah`ın hakkını nasıl öderiz.` Kendisi için `dinlenemez` fetvasını veren Cübbeli Ahmet Hoca ile bir tanışıklığı olmadığını fakat aldığı din eğitimini çok iyi bildiğini belirten İslamoğlu, Cübbeli Ahmet`in iftiralarla kendi geçmişine ihanet ettiğini söyledi. İslamoğlu Cübbeli Ahmet için şunları söyledi: `Cübbeli Ahmet Hoca ile hiçbir tanışmışlığımız olmadı. Nasip değilmiş. Kendilerini tanımam. Fakat geriden iyi bilirim. Zira o bir Müslüman ve tasavvuf terbiyesi almış bir insan. Nefis tezkiyesi ve ruh tasfiyesinden geçmiş olması lazım. İyi insanların bazen dilleri kendilerine ihanet ederler. Ahmet Hoca`nın dili bize karşı kampanya düzenlerken, tadlil ve tekfir ederken, iftira ve bühtan atarken, Allahu a`lem kendisine ihanet ediyor. Dediğim gibi, yoksa kendisi iyi bir insan olsa gerektir.` Mustafa İslamoğlu, mezhepleri yok sayarak imamları küçümsediği ve Şia`nın görüşlerini ehlibeyt`e mal ettiği, kadınlarla tersten ilişkiye girilmesine cevaz verdiği, Sahabeye yakışmayacak ifadeler çirkin açıklamalarda bulunduğu, adetli kadının oruç tutup namaz kılabileceğini söylediği ve Ehlisünnet dışı fetvalar verdiği iddialarına da cevap veriyor. İslamoğlu`nun hakkındaki iddialar üzerine verdiği cevaplar şöyle: Geçtiğimiz aylarda sohbetlerini internet ortamında `www.cubbeliahmethoca.tv` adresinden videolu olarak yayınlamaya başlayan Ahmet Mahmut Ünlü, kendisine gelen soruları da kamera önünde cevaplıyor. Yeşil duvarlı ve Türk bayrağı bulunan bir odada düşüncelerini açıklayan Cübbeli Ahmet Hoca, Mustafa İslamoğlu için `Bilinçli olarak Ehlibeyt`e iftira atıyor` yorumunu yaptı. `Zekeriya Beyaz, dinlenilmez güvenilmez sohbetlerinde bulunmayın` diyen Cübbeli Ahmet Hoca, ilahiyat profesörü Nihat Hatipoğlu ve Kanal 7 ekranlarından tanınan Ömer Döngeloğlu için ise `dinlenmelerinde sakınca yoktur` fetvasını verdi. `İSLAMOĞLU, ÇOK ZARARLI TEHLİKELİ` Mustafa İslamoğlu için, `Bu şahıs ehlisünnet ve cemaatin dışında görüşler serdetmektedir.` şeklinde görüş bildiren Cübbeli Ahmet Hoca, İsmailağa Cemaati`nin yayın organı olan Arifan Dergisi`nde de İslamoğlu için reddiyeler yayınlayacağını da söyledi. Ahmet Mahmut Ünlü, Mustafa İslamoğlu hakkındaki görüşünü şu cümlelerle dile getirdi; `Bu şahıs ehlisünnet ve cemaatin dışında görüşler serdetmektedir. Bu hususta Arifan dergisinde önümüzdeki aydan itibaren reddiyeler yapacağım. Hangi kitabından ne demiş, ne yapmış ehlisünnete muhalif… Bunları tek tek reddedeceğiz. (…) Dolayısıyla bu kişinin sohbetleri dinlenilemez bize soruyorsanız kitapları da okunmaz. Çok zararlı, tehlikeli, yanlış bilgiler karmaşa açıklamaktadır. Yani `Şia`ınn görüşü budur` dese anlayacağın. `Ehlibeytin görüşü budur` diyerek Şia`nın pis bir görüşünü ehlibeyte mal ederek büyük iftiralara mal edecek şekilde, görüşler vermektedir. Sohbetleri dinlenemez.` MEZHEPLERİ YOK SAYIP İMAMLARINI KÜÇÜMSEDİ Mİ? Mezhepleri tahfif, tahkir ve tezyif etmem. Etmeyi de uygun bulmam. Çünkü mezhepler ve onların imamları bu ümmetin yıldızlarıdır. O mezhepler o mektepler olmasaydı milyonlarca Mü`min nasıl ibadet edeceğini bilmez nasıl davranacağını bilmezdi. Fıkıh hukuktur. Fıkıhsızlık hukuksuzluktur. İmam Şafi`ye, İmam Ahmet Bin Hambel`e, İmam-ı Azam Ebu Hanefi`ye, İmam Malik`e, İmam Cafer`e, İmam Zeyd`e, İmam İbni Hazm`a ve daha burada isimlerini sayamadığım imamlar haklarını helal etsinler. Diğer imamlara nasıl küçümseyici bakarım? Ben bu kadar edepsiz miyim? Hiç benim ağzımdan bunlar için tahkir cümlesi duyduğunuz oldu mu? Aranızda 10 senedir 15 senedir derslerimi devam eden onlarca kardeşimi görüyorum. Bir tek kelime sarf ettim mi? Böyle bir edepsizlik caiz midir? Doğru olur mu? Biz kıymet bilmezsek bizimde kıymetimizi bilmezler. Kaldı ki bu imamlar bizim semasızın yıldızlarıdır ve bu imamların mektepleri yani mezhepler bu ümmetin gerçekten yollarıdır. Mezhepler bu ümmetin yollarıdır Ana cadde üzerindeki şeritlerdir. Kimisi o şeritten gider kimi bu şeritten… Fakat benim yaptığım bir tek şey oldu o da kendimi bir mezheple tanımlamadım. Kendimi Müslüman olarak tanımlamakla iktifa ettim. Niye çünkü, Rabbim bizi Müslümanlar olarak tanımladı. Ben Müslümanların kendilerini mezhepleriyle tanımlamak yerine Müslüman olarak tanımlamalarını Rabbimizin bir arzusu olduğunu Kuran`dan yola çıkarak bildim ve inandım. Onun için de kendimi mezhebimle tanımlamadım yoksa bende Hanefi mezhebindenim. Ama taklit etmem tahdit ederim, delillere uyarım. Çünkü bana böyle emrediliyor. Mezhebi imamı da emrediyor işin galibi. Ve dahası İmamı Azam Ebu Hanefi hakkında ilk yazdığım eserlerden biri `İmamlar ve sultanlar` isimli İmamı Azam`ın hayatını ele alan bir eserdir. Dolayısıyla mezhepleri ve onların mübarek imamlarını, tahfif, tahkir ve tezyif etmek hiç birimize yakışmaz. Yakışık kalmaz bizlere böyle düşüklük yakışmaz. Buna rağmen bunları söylediğimi iddia eden iftira etmiş olur. Ben sadece `Allah`tan korkmasını` söylerim. `Ahiret var` derim. Ne kadar cesur olduğunu söylerim. Ne kadar cesursun derim böyle söyleyene. `Sizinle huzuru ilahiye çıkmayacak mıyız?`derim. Çıkarsak ne olacak orada dolayısıyla ölüm zor hesap zor. Hesabını veremeyeceğimiz şeyleri söylemeyelim `SAHABAYE KARŞI ÇİRKİN İFADELER KULLANMADIM` Yazmayan, söylemeyen, gizli kapaklı hiç kimsenin önüne çıkmayan biri değilim. Aksine kırkı aşkın eseri olan, binlerce makale veren, onlarca yıldır gazetelerde köşe yazmış, bugün yüz binlere televizyondan uzanan, 15 yıldır da derslerle herkesin huzurunda olan bir kişiyim. Allah`ın bir kulu, Kuran`ın bir talebesiyim. Dolayısıyla benim ağzımdan sahabeye dahil yakışmayacak ifadeler söylediğimi duyan bu ifadelerimi getirirse huzurlarında yakışmayan ifadeden dolayı sahabenin ruhundan özür dileyeceğim huzurunuzda da tövbe istiğfar edeceğim. Bir daha öyle bir hata işlemeyeceğim. Eğer sahabeye hakaret ettiysem kötü söylemişsem. Ama yapmamışsam bunu söyleyenlerin yakasına yapışacağım. Ne kadar cesaretliler. Hak ve hukuk bu kadar mı kayboldu? KADINLARLA TERSTEN İLİŞKİYİ ONAYLIYOR MU? Bu meselede bana sorulan soru aynen sitemde de var. Verdiğim cevap da aynen site de var. Oradan nasıl bu çıkıyor Allah aşkına insafa çağırıyorum. Vicdana davet ediyorum. Ben orada bu konuda İslam tarihinde iki ayrı görüş olduğunu fakat ehlisünnetin bu konuda ki fetvası ayeti kerim ye uygun olan fetvasıdır. `Kadınlarınız tarlanızdır. Ona nasıl yaklaşırsınız.`ayeti kerimesinde ehlisünnetin görüşünün ehli beytin görüşüne göre dosdoğru görüş olduğunu çünkü harfin tarla olduğunu tarlanın da çocuk elde edilen yani ürün elde edilen yer olduğunu diğer görüşün doğru olmadığını orada izah ettim. Kaldı ki burada soru sahibi bu ihtilaftan dolayı karşı tarafta olanları tahkir etmiş, küfretmiş, tahfif etmiş hatta tekfir etmiş. Ben orada tahkir, tahfif, tezyif edilmesinin yanlış olduğunu söyledim. Bu meselede gelen soruyu da verdiğim cevabı da orada tuttum. Fakat bu mesele de bu fakire yapılan iftiradır. Allah`ta görüyor, ümmet de görüyor insanlar da görüyor. Bunu yapanlara nasıl yaptıklarını içlerine nasıl sindiğini sormak istiyorum. Hakikaten kardeşinize bunu nasıl reva görüyorsunuz. Nasıl bu kadar yapıyorsunuz. Ölmeyecek misiniz? Allah`ın huzuruna çıkmayacak mısınız? Hesap sorulmayacak mı? Birbirimizden hakkımızı almayacak mıyız? `ORUÇ TUTABİLİR, NAMAZ KILAMAZ` DEDİM Namaz kılacağına dahil hiçbir fetva vermediğim gibi aksine namaz kılamaz diye kaç kere söyledim. Bu konuda dalga dalga iftira yayanları bir kez daha uyarıyorum. Allah`tan korkun. İnsan eti zehirlidir yemeyin. Oruç tutacağını da açıklıkla söyledim. Daha doğrusu oruç tutabileceğini ve bu konuda delil olarak Kur`an yeterlidir. Çünkü namaz için abdest gerekli oruç için abdest şart değil. Zaten hadiste de namaz kılmayana kaza gerekmez özel halde oruç tutmayana ise kaza gerekir. Dolayısıyla namaz ile orucun arasını ayırmak lazım. Ama kendini iyi hissediyorsa tutabilir, iyi hissetmiyorsa tutamaz. Onun için oruç meselesini namaz meselesinden ayırmışımdır. Oruç tutabilir istiyorsa. Bunu da Bakara Süresinin 175.ayetini delil göstererek hayızlının durumunu Kuran eza olarak almıştır.`Sana hayızdan soruyorlar de ki o bir ezadır.` `Eza` kelimesi hastalığın bir küçüğü olarak geçiyor lügatlerde. Dolayısıyla hastanın oruca bahsine dâhil Kuran`da ayet var mı? Var. 185. ayetinde `Eğer ramazan da hasta iseniz ya da yolcu iseniz diğer günlerde gününe gün tutarsın. Dolayısıyla hastanın hükmüdür` dedim oruçta. `Ama namazdan muaf kılınmıştır` dedim. `Erkekler bir kere şehit olur kadınlar her ay şehit olur. Onları o hallerinde namazdaymış gibi görüyor` dedim. Bunu söyledim. Ne olur bana söylediğimi yakıştırın. Deyin ki `oruç istiyorsa tutabilir dedi` diyin. Bu iftira olmaz bu hakikattir. Ama namaz da kılar derseniz iftira olur. Ben böyle bir şey söylemedim. ŞİA`YI ŞİRİN GÖSTERMEK Mİ İSTİYOR? Ehli Beyt veya Şia ya sevimli göstermekte ne demek. Nefret ettirmekle ben çok mu sevinecek birileri? Yani Şia`dan ne kadar nefret ederseniz takvanız o kadar artar diye bir şey var mı? Ben böyle bir şeye inanmıyorum. Ehl-i Beyt mektebin inde bu ümmetin bir parçası olduğuna inanıyorum. Bu ümmetin vahdetine inanıyorum. Ümmetimizin bir tek ümmet olduğuna inanıyorum. Bu vahdeti sağlayamadan bizim başarının rüyasını göremeyeceğimize inanıyorum. Mezhep savaşlarıyla bu ümmetin harcadığı değerlerin tarih boyunca başımıza bela olduğuna inanıyorum. Onun için mezhep ihtilafına mezhep holiganlığına mezhep savaşına hayır diyorum. Dolayısıyla Ehlisünnetiyle Şia`sıyla bu ümmetin İslam ümmeti olduğunu kıblesinin Rabbi`nin Peygamberinin ve Kitabının bir olduğunu ihtilafınsa teferruatında olduğunu düşünüyorum bende böyle düşünüyorum. Bunu böyle bilirsiniz. Bunu böyle söyleseniz iftira olmaz. Ama bundan öte bir şey iftira olur. EHLÜSNNET DIŞI FETVALAR MI VERİYOR? Ehlisünnet dışı fetva ifadesini ben anlayamadım. Ehlisünnet içi fetva ehlisünnet dışı fetva nasıl oluyor. Mesela İmam Taberi ehlisünnet midir? Ehli biat midir? Ehli Şia mıdır? Nedir? Ehlisünnetin büyük imamlarından biridir. Fakat `ayak yıkamayı sünnet ayağı mesh etmeyi farz` olarak yazmış tefsirinde. Şimdi ne diyeceğiz, İmam Taberi`ye? Kısaca böyle. VİDEO VE YAZILARIMIZIN DAHA GENİŞ KİTLELERE ULAŞMASI İÇİN LÜTFEN ARKADAŞLARINIZA ÖNERİNİZ,DAVET EDİNİZ. |
|||
|
31-052009, 08:12 PM
|
|||
|
|||
|
RE: İslamoğlu`ndan Cübbeli Hoca`ya cevap - Haber 7
tşk ederim ama ben böle ikisininde tv başında yada internet başında deilde yan yana gelip konuşmalarını tercih ederim hangisi haklı hangisi haksız o zaman belli olur kim iftira atıor kim yalan sölüo hepsi ortaya çıkar mustafa islamoğlu kendine güveniosa yada cübbeli kendine güveniosa gelsinler birgün bir araya nie gelmiolar yada içlerinden biri kendine güvenmediğinden dolayı mı bir araya gelmiolar
|
|||
|
31-052009, 09:34 PM
|
|||
|
|||
|
mustafa islamoğlu alimdir ama cübbeli alim değildir...mustafa hocamız sohbetlerinde söyler ya hani cahilin alime olan şehadeti kabul edilmez..mustafa islamoğlu karşısına kendisi gibi bir alim alıp tartışsa tmm ama cübbeli onun seviyesinde birisi olmadığı için bence tartışmaya gerek yok ve sende görüyosun bu iftiraları sende bunu anlayabilirsin araştırarak...saygılarımla.
|
|||
|
31-052009, 11:36 PM
|
|||
|
|||
|
Ocean bunu kendine güvenmekle değerlendirmişsiniz.. Aslında size şu noktada hak veriyorum.. Cübbeli'nin Mustafa Hocam'a sundugu -ya da attığı iftiralar daha doğru olur- mevzuları neden oturupta gıybet misali cemaatine anlatıyor da gidip hakikaten bir yanlış olduguna inanıyorsa Mustafa Hocama sormuyor...
Ama bunu Mustafa Hocanın değil Cübbeli'nin yapması gerekirdi.. Çünkü bir sıkıntısı olan varsa o da kendisi.. Mustafa Hocam değil... İnanıyorum ki sordugu her sorunun Mustafa Hocamda bir cevabı bulunurdu.. Ve gerçekten bir hata varsa Mustafa Hocam düzeltirdi... Konuşulan mevzular ilmi mevzular.. Araştırma isteyen mevzular.. Merak ediyorum Cübbeli'yi dinleyen o cemaatin kaçı açıp Mustafa Hocamın mealine baktı ya da tartışılan mevzularına büyük alimlerce yorumuna baktı... |
|||
|
01-062009, 10:31 AM
|
|||
|
|||
|
işte kardeşim en büyük sorunda bu hiç araştırmadan kötülüyolar cübbeli böyle dediyse dorudur diyolar.ben mustafa hocayı tanımadan önce cübbelinin cemaatindeydim onun sohbetlerine gidiyordum ama bn sohbetlere giderken başkalarına laf attığını iftira attığını hiç duymadım...bütün böyle hiça raştırmadan dşünen kardeşlerimize bunu anlatmamız lazım ilk önce araştırıpta sonra içtihadlarını kullanmaları lazım diye düşünüyorum...
|
|||
|
13-062009, 11:38 AM
|
|||
|
|||
|
Arkadaşlar benim acizane tavsiyem bu konularda lütfen Mustafa Hoca'nın takındığı üslubu takınalım. Dikkat ettiyseniz Mustafa Hoca yaptığı reddiyelerde ve eleştirilerde karşı tarafı küçük düşürücü, tekfir edici ya da alay edici vb. üslubu takınmamıştır. Lütfen biz de bu konularda bu üslupla hareket edelim.
Diğer bir mesele ise internetten birkaç videoyu izledim. Özellikle kader konusundaki tartışmanın videosunda iki tarafı da inceledim. Cübbeli Hoca'nın tavrını bilimsel ve ahlaki bulmadım. Sebep şu ki; Cübbeli Hoca bu konuda Mustafa İslamoğlu'nu hiç dinlememiş. Sadece birilerinden bir şeyler duymuş ve onlara göre yorum yapıyor. "Şunu demiş, şunu yapmış, böyle konuşmuş, bu fetvayı vermiş" gibi yargılarla hareket ediyor. Bu da gösteriyor ki Cübbeli Hoca Mustafa İslamoğlu'nun sohbetlerini dinlemeden, işin özüne inmeden tabiri caizse birilerinin dolduruşuna gelerek kürsüye çıkıp verip veriştiriyor. Bazı arkadaşların da dediği gibi bence bu meseleleri gerçekten dert edinen sözlerin kaynağına gidip aslını sorup soruşturur. Yok Cübbeli Hoca Mustafa İslamoğlu'na gitmekte küçük düşmüş diye görecekse kendini buna da bir şey diyemem. Allah doğru yoldan şaşırmasın. |
|||
|
17-062009, 06:07 PM
(Bu Mesaj 17-062009 06:19 PM değiştirilmiştir. Değiştiren : ocean.)
|
|||
|
|||
|
''Yok Cübbeli Hoca Mustafa İslamoğlu'na gitmekte küçük düşmüş diye görecekse kendini buna da bir şey diyemem.''bezmara arkadaş bende senin gibi 2 taraflı dinledim videoları ama dikkat ettiysen cübbeli kitaplarını okuorum gördüm çok inceledim böle böle yazmış dior bunlara hiç dikkat etmediniz herhalde ve gene dikkat ettiyseniz karşı karşıya gelip konuşalım dio kendini alim yada bilmiş biri sansa bunları demez kendimi küçük düşürürüm gitmem konuşmam ben onunla demio tek bir video izleyip lütfen yorum yapmayalım
(01-062009 10:31 AM)bilalihabesi Yazılan: işte kardeşim en büyük sorunda bu hiç araştırmadan kötülüyolar cübbeli böyle dediyse dorudur diyolar.ben mustafa hocayı tanımadan önce cübbelinin cemaatindeydim onun sohbetlerine gidiyordum ama bn sohbetlere giderken başkalarına laf attığını iftira attığını hiç duymadım...bütün böyle hiça raştırmadan dşünen kardeşlerimize bunu anlatmamız lazım ilk önce araştırıpta sonra içtihadlarını kullanmaları lazım diye düşünüyorum... kusura bakma ama araştırma bence siz yapmıosunuz cübbeliyi dinledim diosunuz peki size birşey sormak istiorum bir hoca kendi çıkarı için başkasına iftira atarmı ki bu hoca iftiralar yüzünden canı çok yanan biri olsun. (31-052009 11:36 PM)mervex Yazılan: Ocean bunu kendine güvenmekle değerlendirmişsiniz.. Aslında size şu noktada hak veriyorum.. Cübbeli'nin Mustafa Hocam'a sundugu -ya da attığı iftiralar daha doğru olur- mevzuları neden oturupta gıybet misali cemaatine anlatıyor da gidip hakikaten bir yanlış olduguna inanıyorsa Mustafa Hocama sormuyor... afedersiniz ama bu gıybet olmuo bnce cübbelide kendi tarzında cemaatine uyarıda bulunuo eğer cübbelinin videosunu izlediniz mi bilmiorum ama mustafa islamoğluyla kendisi görüşmek istio eğer bir yanlışlık yaptıysa ve bunuda düzeltirse kendisi mustafa islamoğlunun reklamını yapıcağını sölüo ve eğer kendi yanlış anladıysa kendiside özür dilemekten aciz olmayan biridir lütfen cübbelinin cemaatine laf atmadan önce siz ilk önce cübbeliyi bir araştırın nerede islamoğluna karşı gelio iice dinleyin |
|||
|
17-062009, 10:41 PM
(Bu Mesaj 17-062009 11:30 PM değiştirilmiştir. Değiştiren : Fikotr74.)
|
|||
|
|||
|
neyini yazıyoruzki bu kadar. Adam gelip tekfirlerini Yüzüne söylemeyen Cübbeli internet ve tv ortamından o biçim Tekfir Materyalleri sunuyo ama hep de Arkadan. Yüzüne karşı gelipte bi şey diyebilmiş değil. nerde o yüzüne gelip söyleyebilcek medeni cesaret ve asalet...!! . işte Cübbeli MANTIĞI " medya duysunda . Hakikat bize ait..." gibi Söylemler. Tekfirlerinide sadece Arkadan söyleyebiliyo gelip Yüzüne karşı tek bir laf edebilmiş kapasitede bir insan değil cübbeli. ama bu işin bide ahireti var.Ama sahabe yaşantısını hiç dikkate almadan kendisi gibi papağan Taklitçiği bir imanı zorla ilim diye dikte edip dayatan . ona uymanlarıda kafirlikle zındıklıkla suçlamanın neresi insani dir? yani tekfir eden taraf hepde cübbeli dir.. islamoğlu değilki herkez görüyor bunu.
sadece Kadim Alimleri taklid Etme yi Din Bilen. Daha bir tefsir Yapabilecek bir ilme dahi sahip olamadığı için onu bunu karalamayı zevk meslek edinmiş ve böyle kötü huyları marifet gibi sunmaya pazarlamaya çalışan bir insan için bence konu açmaya bile değmez. karakter meselesi . bizim orada maltepede oturuyordu islamoğlu ama birine kızdığı zaman yalnışı olduğu zaman önce gider yüzüne bir söyler di. marifet bu yoksa arkadan fırsat bilip Tribünlere oynayabilme gösteriş Delikanlı lığı değil. bende Diyorum bu konuyu fazla uzatmayalım çünkü Daha fazla üsteleyipte klavye delikanlılığı yapmış olmak hiç istemem. Yüzüne Karşı Söylemeyi söylebilmeyi severim ben çünkü imanım bunu gerektirir. |
|||
|
25-062009, 06:11 PM
|
|||
|
|||
(17-062009 06:07 PM)ocean Yazılan:(31-052009 11:36 PM)mervex Yazılan: Ocean bunu kendine güvenmekle değerlendirmişsiniz.. Aslında size şu noktada hak veriyorum.. Cübbeli'nin Mustafa Hocam'a sundugu -ya da attığı iftiralar daha doğru olur- mevzuları neden oturupta gıybet misali cemaatine anlatıyor da gidip hakikaten bir yanlış olduguna inanıyorsa Mustafa Hocama sormuyor... Videonun tamamını oturup izledim.. Ah vah ederek.. Gıybet olmuyor diyorsnuz bal gibi de gıybet... Herşeyden öte iftirayla vasıflandırılıyor... Herşeyden öte o bahsettiği şahıs sarf edilen sözlerden rahatsız... Bu bile yapılanın alim sıfatına aykırı düştüğünü göstermeye kafi... Ben geçmişinde Cübbelinin sohbetleri dinlemş bir insanım.. Ve mantıgınıda biliyorum emin olun kii.... Ve benim rahatsız oldugum nokta iki alim sıfatıyla anılan şahısların arasında bu mevzuların geçmesi... Bir alimin diğer alimin arkasından cemaatine adına uyarı dediği garip bir sohbeti yapması.... |
|||
|
18-072009, 07:34 AM
(Bu Mesaj 18-072009 07:42 AM değiştirilmiştir. Değiştiren : Hümeyra Çebi.)
|
|||
|
|||
|
Cübbeli Ahmet hoca etrafta MUSTAFA İSLAMOĞLU hocamız hakkında ileri geri konuşarak masonik oyunların içine girdiğinin bir farkına varmalı.MUSTAFA İSLAMOĞLU hocam hakkında ileri geri konuşan bir cehat sitesi vardı orayı kapattırdım ama en fazla 1 gün kapatabilmayi başardım olsun bunada şükür BEN ALİMLERİ EZMEM,EZDİRMEYEDE İZİN VERMEM
Cübbeli Ahmet kendini bir şey sanıyor sohbetlerine bulunanları alttan alta aşağılıyor ama benim saf müslüman kardeşim bunun farkında bile değil cübbeli hoca kimki neyine güvenerek MUSTAFA İSLAMOĞLU hakkında konuşuyor ALLAH tan korkusu olan bu şekilde etrafta gıybet yapmaz bende cübbelinin sohbetlerine katıldım resmen hocamı aşağılıyordu ben cübbeli Ahmeti hocadan saymıyorum.Etraftada reddiyeler yayınlamasın çünkü masonik kanalların haber bültenlerinde hocalar bel altı kavgasına düştü diye haberler çıktı tabiki bunların hepsi cübbeli efendinin suçu ahirette nasıl hesap vericek bence kara kara onu düşünsün. |
|||
|
26-072009, 11:29 AM
|
|||
|
|||
|
Cübbeli Ahmet aslında yoğun bir bilgi birikimi olan bir hocadır.Fakat bizler,onun MUSTAFA İSLAMOĞLUNA kaslen iftiralar atmış olduğunu biliyoruz bu hayal ürünü düşünceler kendisine ait değildir onun arka planında olan kişiler vardır.Cübbeli Ahmet tamamen piyon olarak kullanılıyor bence bir an önce bunun farkın avarmalı iyi ve kötüyü ayırmalıdır.Özelliklede MUSTAFA İSLAMOĞLU hocamızdan özür dilemeli ve helallik istemelidir bu helallik değerli hocamlada kalmamalı bütün İگlam aleminden helallik istemelidir
|
|||
|
26-072009, 11:59 PM
(Bu Mesaj 08-082009 02:42 PM değiştirilmiştir. Değiştiren : Hic.)
|
|||
|
|||
|
İnsanlara Din Diye Mezhepçiliği,tarafgirliği veriyorlar ..insanın zihinleri öyle nakşolunuyor..adeta her cemaatin kendine ait tekfir ettigi isimler ve görüşler oluyoır...bu illet asırlardan beri müslümanların sorunu...
ibni teymiye..bir islam alimidir....bazı eleştrilen yönleri varsa da ilime hizmet noktasinda çok ciddi emekleri olmuş bir alimdir... bu onun alimlik sifatina gölge düşürmez..eleşirilen yönleri var diye doğrularını ve emeğini yok saymak müslüman insafına uymaz... ben yıllar önce namaza başladığımda cahildim hiç bir şey bilmiyordum.tgrtci ihlascilarin kitablarinda dinimi ögrenmeye caliştim..bes sayfanin ücünde bilgi varsa iki sayfasi karalama ve tekfir ile dolu...kafam allak bullak oldu...seyyid kutuplar,mevdudiler,ibni teymiyeler..vs vs vs islam dünyasinda kendi çapında bir şeylerle mücadele etmiş..devirlerindeki yozlaşma sorunlarına kafa tutmuş ne kadar alim varsa..kitaplarinda biçiyorlar..kitaplarındaki fıkıh anlayısı beni öyle zorluklara soktu ki anlatamam..herşey karman çorman... bir süre sonra iç yüzünü anlamaya basladim hamdolsun meselenin...megerse kendi dengesizliklerini kapatmak icin saldirmak en güzel metod imiş..ve karanlik yönlerini kapatmak icin de...ve gecenlerde şahit olan bir gazeteci ihlascilarin lideri enver örenin geldigi son noktayi anlatmiş..gercek hayatda okudum..enver ören bey 28 şubat döneminde çevik birin yanına gidiyor emirlerinizi almaya geldim diyerek içeri giriyor..sonra tv nin basina gelenleri herkes biliyor.... aynı seyler hala oluyor maalesef... olan saf müslümana oluyor.... hangi hoca veya vaiz olursa olsun..bölmedigi parcalamadigi müddetce görüşlerime aykırı görüşte bile olsa..saygısızlık etmem ve onu maneviyatini gıyabında savunurum..ama cübbeli gibilere çok kızıyorum..çünkü resmen dağıtıyor ortalığı..şu sapıttı şu dinden çıktı..şu şöyle oldu diyerek... böyle yaparak düşmanları bize güldürüyor ve onların ekmeğine yağ sürüyor..islam düşmanlarının en çok istediği şeylerden birisi de zaten müslümanlarin arasına kalın duvarların örülmesi...islamoğlu hoca bu duvarların yıkılması için uğraşan alimlerden..ama cübbeli bu duvarları daha da kalınlaştırıyor bana göre.. Rabbim denge versin..yazık ediyor..hem kendine hem cemaatine hem de en önemlisi islam kardeşliğine.... İslamoğlu hocanin seveni ve takip edenleri arttıkça ona saldıranlar olabilir ve şiddeti de artabilir diye düşünüyorum..Hocanın cübbeliye verdigi cevab tam alimceydi..ve tarihiydi..bu cevaba ragmen cübbeli konusuyorsa..artik orada söz bitmiştir..o kadar ciddiysen git karşısında konus ve anlat derdini..nasihatini yap.. peygamber as.in münafıklara gösterdiği toleransı bizler farklı cemaatlerdeki kardeşlerimize yapamiyoruz..vay halimize ki vay... |
|||
|
01-082009, 08:21 AM
(Bu Mesaj 01-082009 08:23 AM değiştirilmiştir. Değiştiren : ebu katade.)
|
|||
|
|||
|
sevgiliaziz talebe (islam) kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ama şöyle diyim sen cübbeli nin piyon olduğunun farkına varmışsın da kendisi varmamış mı dediğine göre yoğun bilgi birikimi olan biri. e o zaman piyon olarak kullanıldığının farkına senden önce varmış olması gerekmez mi???
yok varmamış ise cuma suresi 5. ayet-i kerime nin mealine bakın ne diyor: 'Sırtlarına Tevrat yükletilip de sonra onu taşımayanların durumu, kutsal kitap parçaları taşıyan eşeğin durumuna benzer. Allah'ın ayetlerini yalanlayan topluluğun vücut verdiği örnek ne kötüdür! Allah, zulme sapmış bir topluluğu doğruya ve güzele ulaştırmaz.'' o zaman cübbeli kitap yüklü bir merkep olmaz mı??? selam ve dua ile ALLAH a emanet olun... |
|||
|
11-082009, 03:21 PM
|
|||
|
|||
|
bir-iki görüşü farklı olsada iki hocamızda müslüman keşke aralarında böyle kötü şeyler yaşamasaydı
ALLAHU EKBER...
|
|||
|
19-082009, 09:10 PM
|
|||
|
|||
|
vallahi Rabbim mustafa hocamıza sabır ihsan eylesin müslümana zor gelen başka bir müslüman kardeşinin onun hakkında böyle zanda bulunmasıdır buda hıcamızın sınavı olsa gerek Rabbin yar ve yardımcısı olsun
vahdet sosyal tevhid tefrika sosyal şirktir |
|||
|
20-082009, 03:30 PM
(Bu Mesaj 20-082009 03:36 PM değiştirilmiştir. Değiştiren : sümeyra filistin.)
|
|||
|
|||
|
(amin)..
vahdet sosyal tevhid tefrika sosyal şirktir |
|||
|
20-042010, 09:43 AM
|
|||
|
|||
|
Arkadaşlar ben ş.urfada yaşamam rağmen istdaki cemaaatleri ii takip eden biriym..Kesinlikle bu cübbeli mustafa islamoğluna iftira atıyor..tabi bunun bildiğimz sebebpleri birde bilmediğimz sebepleri vardır..En önemli sebeplerinden biride cübbelinin cemaati akın akın mustafa islamoğlunun derslerine katılmaya başladı..Tabi cübbeli gibi dini ticaretle karıştıran bir kafa bunu kıskandı ve şeytan kendisine galebe çaldı..Adam açık açık söylemese de mustafa islamoğluna dinden irtad etmiş etiketini yapıştırıyor..Bunu sadece m.islamoğluna deil ondan istifade eden herkes için söylüyor..Bu yazılarıda bizden sizden iyi takip ediyor ve okuyor..Şimdi sana söylüyorum cübbeli ben ve benim gibi yüzlerce insan mustafa islamoğlunun arkasında saf tutmaktan şeref duyuyoruz..Rabbim kıyamet günüde bizi onun safındayken yargılasın..Ve bir kez daha rabbime beni müslüman yarattığı ve senin gibi ahmakların safında islamı öğrenmeme engel olup lütfettiği için şükürler olsun..SİVEREK
|
|||
|
20-042010, 01:08 PM
|
|||
|
|||
|
Bu konuda artık yazmayacağım diyorum ama, bir şekilde karşıma çıkınca delleniyorum. Mustafa Hocamdan istifade etmeye başlamadan daha önce bu zihniyet tarafından aforoz edilmiş bir kardeşiniz olarak onların rant kapısına kim dokunursa aynı karalamayla karşılaşacağından kuşkusu olmasın.Bir kez daha Rabbimize şükrediyorum heleki Kur'an'ı korumuş heleki bize bu nimeti - saymaktan aciz olduğumuz nice nimetleri - nasib etmiş. Yoksa bu çığırtkanların sesi çok çıkıyor işte din bu diye bunların safsatalarına inanacaktık. Hocam ile legal zeminde baş edemeceklerinin farkında oldukları için çirkefleşiyor, bel altından vuruyorlar. Ama nafile, bu şekilde etraflarında ancak seçkin ! bir topluluktan başkası kalmayacak inşaallah. Aklı başında olan Kur'an'ı Kerim'i baç tacı eden mü'minler birer ikişer onların menfi dairesinden kurtulacak inşaallah, etraflarında akıllarını emanete vermiş seçkin bir zümre! kalacak umudum ve duam budur. Allah şerlerinden emin eylesin. Mustafa hoca, falan hoca değil mevzu bahis olan... Asıl mesele iman islam dairesinde istikamet üzere olma çabasıdır. Birileri istikametini şaşırmış, hevalarını din edinmiş durumda. Allah bizim İslam dairesinde olma çabamızı desteklesin.
|
|||
|
21-042010, 04:19 PM
(Bu Mesaj 21-042010 04:24 PM değiştirilmiştir. Değiştiren : cecenonline.)
|
|||
|
|||
|
Cübbeli denen ALi-cengizi tanımak için, Rahmetli Bayram Ali Hocanın oğlunun geçen günlerde haber7 de verdiği iki söyleşiyi okuyun.. Bazı cümlelerinin dip bucağında taşın kime geldiğini göreceksiniz..
İş kıyafete giyime kaldıysa; bizden daha çok yahudilere benzeyenler onlar. Bazıları kendini doğru yolda sanar; işte onlar hiç çevrelerine bakmadan direkt olarak cehenneme gideceklerdir. Ancak onları şu ayet paklar; "..bir gurubu doğru yola iletti, bir guruba da sapıklık müstehak oldu. Çünkü onlar Allah'ı bırakıp şeytanları kendilerine dost edindiler. Böyle iken kendilerinin doğru yolda olduklarını sanıyorlar. 7/30" Vesselam |
|||
|
23-042010, 08:30 AM
|
|||
|
|||
|
arkadaslar goruyorumki burayi bile karistirmak isteyenler var hocamiz en guzel cevabi vererek farkini koydu benden hicbir kardesimin tirnagini dahi sattigimi goremeyeceksiniz diyerek bir soz vardir ya bana arkadasini soyle sana kim oldugunu soyleyim cupbeli ahmet fatih altaylinin programlarinida adeta onu neselendirmek icin elinden gelen ....yapiyor hersey acik
konusurm bir yildizla susmusum meryem gibi soz islemez yureklere sukutum daglar gibi |
|||
| Benzeyen Konular | |||||
| Konu: | Yazar | Cevaplar: | Görüntüleyenler: | Son Mesaj | |
| Mustafa İslamoğlu hoca iftiralara cevap veriyor - Mart 2010 | Mustafa Enes | 8 | 484 |
19-032010 04:17 PM Son Mesaj: Özgün İrade |
|

İletişim
Üye Listesi
Takvim
Ara